MENÜ

A Leva rendszerről általában

Ismét divatba jöttek a klasszikus rugós karos kávégépek. Nagyjából két út van manapság a profi kávégép fejlesztésben. Az egyik, az újhullámos vonalat kielégítő számítógéppel programozható, a kávékészítés tizedmásodperces ciklikusainak részegységekre beállítható szuper gépek fejlesztése, a másik a hagyományos olasz kávékúltúrát szolgáló, inkább az emberi tudásra és odafigyelésre alapozott karrendszerű gépek újragondolása. Mindkét téma izgalmas, mert a kávézás élményét szolgálja. 

A karos (leva) rendszer az én szívemhez elsősorban azért áll közel, mert emberközeli, kezelése odafigyelést és törődést igényel, amit a vendégek értékelnek. Természetesen látványosságként sem utolsó egy ilyen gép, a pult dísze, az egész bár hangulatát, stílusát meghatározza. Kezelése nem lassabb az automata gépeknél, s mivel az extrakciót végig kell követni a készítőnek, ezért a tálalási sorrend (először a kevésbé változó jellegű italokat öntjük, vagy készítjük ki a pultra, majd így haladunk a kényes, állagú termékekhez és ugye a cremában lévő aroma és ízhatározó anyagok az extrakciót követően percenként feleződnek) remélhetőleg nem borul fel, ami azzal jár, hogy jobban megtartható a minőség hosszútávon.

Partnerünk, a La San Marco újításáról itt olvashat:

LEVA CLASS® CONTROLLED LEVER ANTI-SHOCK SYSTEM.

A La San Marco innovatív szabadalma biztonságosabbá teszi az eszpresszó kávé mechanikus (karos) rendszerrel történő készítését, ezzel megfelel a legszigorúbb nemzetközi szabványoknak.

A LEVA CLASS® egy exkluzív La San Marco szabadalom. Szervófék, amely a kar visszatérése közben lép működésbe, hogy a barista munkája egyszerű és biztonságos legyen.
A LEVA CLASS® technológia lehetővé teszi a kar visszatérését alacsony sebességgel, minden működési körülmény között, a könnyű használat és a nagyobb biztonság érdekében.
Ez egyszerűsíti a vakszűrővel történő tisztítást, kevés erőfeszítéssel kockázatmentesen végezhető el.
 
 
 
 
 

 
A fotóra kattintva új lapot nyit meg a gép részletes leírásához!
 

 

 
 

 
 

 
 

 
 
 

 
 

 
 

 
Asztali nézet